Mye har skjedd på et år

I feb 2016 valgte jeg å ta en pause fra bloggen min. Likte godt å dele litt av mine råd og tips, pluss gi et innblikk i vårt liv. Men det ble for tidskrevende å få tid til gode innlegg. Derfor ble naturlig nok full fokus på datteren vår. Nå går hun i barnehage og vi har fått hverdagen til å gå bedre rundt med barn, jobb og hus. Å da fikk jeg litt mer overskudd og lyst å blogge mer igjen. Helt ærlig er en av grunnene til at jeg nå er "back in the game" at jeg trenger å dele min erfaring som småbarnsmor. Det er alt for mange tips og råd der ute. Har nylig lest en artikkel ang søvn og småbarn. Blir bla. veldig provosert av "eldre" damer (med barn som nå er voksne ) som prøver å prakke på mødre i dagens samfunn alle sine teorier og metoder som passer bedre i en bok fra 1950. Legger ut et innlegg etterpå ang tema søvn! Det er ikke mine råd egentlig, men litt av min erfaring. Så håper jeg heller de som leser det kan forme sin egen metode og finne ut hva som funker best for seg og sine barn.

Men først litt oppdatering  fra familien vår. For det har skjedd mye på ett år. Vi venter en liten luring til i Juli. Termin datoen er 10.07.17 Så det blir spennende å se når den tid kommer. Er nå i uke 25 av svangerskapet og i morgen skal vi på vekstkontroll ( ultralyd) på sykehuset. Dette er et tilbud om ekstra ultralyd for oss med høyere BMI enn 35. Slik at de kan gi oss en inntrykk av hvor stor den lille er nå. Helt ærlig er jeg ikke bekymret for at babyen skal være større enn normal. Jeg trener og spiser sunt selvom jeg er kraftig. Datteren vår veide 3,4 kg ved fødsel og var helt normal igjennom svangerskapet og ved fødsel. Men det er jo betryggende å se den lille på ultralyd. Godt å evt. få vite om noe ikke er som det skal. Sist svangerskap var vi bare på ordinær ultralyd i uke 18.

Olivia Charlotte er nå hele 19 mnd altså litt over et 1,5 år :) hun er virkelig familiens lille solstråle. Som regel glad fra morgen til kveld, prater masse, og løper rundt og leker. Elsker å danse og synger litt. Mest av alt er hun veldig glad i alle rundt seg og gir oss kos mange ganger for dagen. Hun stortrives også i barnehagen, godt å levere hun når hun smiler og ler. Å fint å vite at hun er i gode hender når vi jobber. Samtidig er hun ultra sosial, så det er veldig fint at hun får sett mange barn og andre voksne i løpet av en dag.

Ole Christian , min bedre halvdel er i fullsving som tømrer i et privat snekkerfirma her i Hamar. Han er virkelig familiens helt! jobber fra 07 om morgen hver dag, samtidlig som han er pappa og pusser opp hjemme. Godt å ha en stabil og dyktig mann ved min side.

John Edvard ( bonus sønnen min) fyller hele 12 år i April. Tiden flyr! syns nettopp han var 9 år hehe. Han blir egentlig mer og mer som en tenåring for hver dag som går. Kul i klær, på hår og desverre i munnen til tider. Men han er også verdens beste storebror. I Feb. fikk han en cross-motorsykkel av pappaen sin. Nå har de hver sin :) Godt å se at han har en fin interesse han får mye glede av. Blir nok bedre nå som snøen endelig er på vei bort. Uansett er jeg veldig stolt av å være b-mamma til den kjekke gutten vår.

Også var det meg da, også kalt "hønemor" he he. Det er et  kallenavn jeg bærer med ære hehe. Fordi det betyr at jeg er en beskyttende og flink mamma. Rorer meg sikkert litt nå som vi snart får en liten en til. Ellers trives jeg godt i mamma rollen. Samtidig som jeg jobber hver dag i beauty bransjen. Godt å få litt voksen tid også. Trener på Fønix i Hamar som er det nyeste trenings senteret. Har vært litt mer lat de siste mnd. nå som jeg nærmer meg høygravid. Men liker fortsatt å få rørt litt på meg. Er jo nesten trening i seg selv å løpe etter en jente på 1,5. Føler jeg har veldig mye energi i dette svangerskapet. Noe jeg egentlig bare må ha. Olivia våkner som regel 05,30 hver dag. Også i helgene dessverre he he. Å da må man opp å fungere. Om kveldene derimot sovner vi alle tidlig. Jeg og Ole C. er skjelden våken etter 22. Godt med søvn for liten og stor for å ha humøret og energien på plass i en travel hverdag. Jeg er faktisk litt stolt av meg selv ( hvis det er lov å skryte litt) klarer fortsatt å gjøre alt som trengs hele dagen og uka lang. Oppe tidlig hver morgen, gjør alt av husarbeid og klarer å jobbe + være mamma i tillegg. Kan huske jeg rett og slett var ganske lat i svangerskapet med Olivia. Gøy å føle at man fyller dagene på en positiv måte. Men nok om meg, jeg ville gi en liten oppdatering fra vår gjeng før jeg fortsetter bloggen :)

 

ha en fin start på uken alle sammen!

 

#mammablogg #mamma #småbarn #husmor #gravid #svangerskap #trening

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Isabelle Mathisen Slette

Isabelle Mathisen Slette

28, Hamar

Isabelle her :) er mamma til Olivia Charlotte født: 13 August 2015. Lykkelig med min fantastiske forlovede Ole Christian. Samtidig er jeg bonus mamma til John Edvard ( snart 12 år som bor sammen med oss på fulltid. Vi venter også en baby i Juli 2017. Mamma - make up artist - stylist - forlovet - hobby baker https://www.facebook.com/mirakel.blogg.no?fref=ts

Kategorier

Arkiv

hits